În județul Teleorman, cei cu studii superioare n-au avut niciodată prea multe perspective. Și dacă în alte județe se încurajează atragerea persoanelor cu școală, în Teleorman tocmai acestea sunt ținute la distanță. 

Munca necalificată oferă, în general, mai multe perspective teleormănenilor decât studiile superioare. De ani de zile, absolvenții de studii superioare care doresc să se întoarcă în județul Teleorman sunt întâmpinați cu reticență și cu obiecțiunea: „Sunteți supracalificat pentru ofertele pe care le avem în baza de date.” Nici acum lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Numai 53 de locuri de muncă în Teleorman sunt dedicate absolvenților de studii superioare.

În baza de date a AJOFM Teleorman sunt înregistrate în această perioadă 535 locuri de muncă vacante, din care 53 pentru persoanele cu studii superioare, 152 pentru persoanele calificate în diverse meserii, 235 pentru persoanele cu studii liceale iar 95 de posturi se adresează muncitorilor necalificaţi.

Meseriile în care au fost comunicate locurile vacante sunt : inginer mecanic, inginer electrotehnist, inginer electromecanic, inginer automatist, inginer chimist, proiectant inginer electromecanic, subinginer electroenergetica, proiectant inginer electrotehnic, proiectant inginer mecanic, proiectant arhitect, proiectant inginer constructii, proiectant inginer instalatii, consilier /economist in management, laborant chimist, asistent analist, contabil, factor postal, agent vanzari, electrician de întreţinere şi reparaţii, electromecanic, lucrător comercial, operator calculator electronic si retele, stivuitorist, strungar, sudor, lacatus mecanic, tinichigiu in constructii, zidar rosar-tencuitor, casier, vopsitor auto, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, mecanic utilaj, mecanic auto, sofer autocamion/masina de mare tonaj, reglor, brutar, tamplar universal, bucatar, ospatar, vanzator, ajutor bucatar, operator fabricatie flux, lucrator comercial, croitor, muncitor necalificat, etc.