David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 m liber, la Campionatul European. Pentru sportivul român este a doua medalie de aur, după cea din proba de 100 m liber, în care a stabilit și un nou record mondial.

David Popovici a înotat pe culoarul patru, destinat favoritului, după ce în semifinalele probei de 200 de metri liber a obținut cel mai bun timp, 1:44:91. După prima lungime de bazin, sportivul român a întors primul și și-a dominat adversarii până la final. Popovici a încheiat proba cu timpul 1:42:97 și a stabilit un nou record mondial pentru juniori, cu un avans de peste 2 secunde față de locul doi.

Este a doua medalie de aur obținută de David Popovici la această ediție a Campionatului European de Natație, desfășurat la Roma. În urmă cu două zile, tânărul de 17 ani a câștigat și proba de 100 de metri liber, stabilind totodată un nou record mondial.

Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, la Constanţa
Articolul următorO nouă performanță. Același sportiv