Pe vremea când Dragnea era în relații cordiale cu soția sa, Bombonica, acesta s-a preocupat în mod deosebit ca ea să devină șefă. Cum? Înființând în DGASPC Teleorman un nou serviciu numai pentru ea. 

Potrivit declarațiilor făcute de Floarea Alesu în fața procurorilor anti-corupție, Liviu Dragnea dispunea de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului ca de propria plantație. Înființa servicii, angaja oameni, îi punea să lucreze pe la partid, să facă treaba pe la conac, pentru el instituția statului constituind o feudă proprie, nu un mecanism al statului pentru asigurarea protecției sociale.

„Înființarea Serviciului s-a realizat ca urmare a solicitării președintelui Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea, ca doamna Bombonica, soția acestuia, să nu fie funcționar public, ci personal contractual. I-am arătat acestuia că varianta de serviciu cu personal contractual era doar Serviciul Administrativ care avea în componență paza, PSI, șoferi și femei de servciu și acesta m-a trimis la consilierul său personal, cu care să analizez organigrama și să găsesc o altă variantă, motivându-mi că doar nu o să pun pe soția sa șefă peste femeile de serviciu. Împreună cu consilierul Lungu, am găsit varianta înființării Serviciului Secretariat. Când am întocmit organigrama pentru aprobare în Colegiul director și în Consiliul Județean, am propus, împreună cu șefa de personal, Dumitru Jenica, care a venit cu variantele ca din Serviciul Secretariat să facă parte și cele două salariate, respectiv Botorogeanu și Stoica, despre care domnul Dragnea a fost informat de către mine că nu se prezentau la serviciu, acestea desfășurându-și activitatea la sediul județean PSD. Am recurs la această soluție, sperând că poate cele două angajate vor veni la serviciu, dat fiind faptul că acel serviciu era condus de soția președintelui, Bombonica Dragnea. Deși am făcut această mutare, nici în aceste condiții cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu. Ideea de a le introduce pe cele două angajate care nu se prezentau la serviciu mi-a aparținut mie și juristei Jenica Dumitru, având în vedere că șefa lor era chiar soția lui Liviu Dragnea.”, a declarat Floarea Alesu.

Cu alte cuvinte, în povestea angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea nu doar s-a prefăcut că nu vede niște ilegalități, dar a fost și direct interesat să comită ilegalități, pentru a-și angaja soția șefă de serviciu. În acest sens, a mers până la a dispune înființarea unui nou serviciu, inutil în organigrama instituției, numai pentru a se asigura că Bombonica o să se poată numi „șefă”.

Articolul precedentPe gardul lui Dragnea e scris: „DEMISIA!”
Articolul următor278 locuri de muncă vacante în Teleorman