Un copil în vârstă de doi ani şi jumătate, care nu mai respira din cauza unei obstrucţii a căilor respiratorii, a fost salvat de un echipaj de jandarmi, care patrula în Alexandria, judeţul Teleorman.

Potrivit unui comunicat al IJJ Teleorman, un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil se află într-o misiune de patrulare în municipiul Alexandria, iar la un moment dat a observat un autoturism oprit, pe avarii, iar şoferul acestuia le-a făcut semne să oprească.

Bărbatul le-a spus că băiatul lui nu mai respiră şi atunci din maşină a coborât o femeie cu un copil în braţe, care se afla în stare de inconştienţă.

Mama i-a dat copilul jandarmului Romulus Furcă, singurul din echipajul respectiv care este instruit să acorde primul ajutor, având şi un curs absolvit în acest sens. Jandarmul a constatat că băiatul nu mai respiră şi l-a resuscita, apoi i-a aplicat şi manevra specifică în caz de obstrucţie a căilor respiratorii.

Copilul a început să respire din nou, iar jandarmii au pornit sirena autospecialei şi au plecat cu băiatul la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Alexandria.

“Ajunşi acolo, au fost preluaţi imediat de un medic care a constatat că baieţelul avea temperatura foarte mare si facuse convulsii. Jandarmii au lăsat copilul în îngrijirea medicilor, dar nu au putut să stea liniştiţi. Au revenit la spital în aproximativ 30 de minute, iar tatăl copilului le-a transmis că micuţul se simte mai bine, temperatura îi scăzuse şi a fost mutat la Pediatrie, sub atentă observaţie”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Teleorman.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 46. Românii care nu poartă măști, turnați de vecini
Articolul următorBilanț coronavirus: 733 de noi infectări și 38 de decese în ultimele 24 de ore