Duminică, 29 august, începând cu ora 09:30, în Parcul Pădurea Vedea, în apropierea Podului vechi, va avea loc un nou concurs de vâslit.

Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, cei interesați sunt bineveniți în echipajul de 7 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci.

„Cei mici sunt așteptați să vadă cum se fac bărcile, avem un atelier special pentru ei, de construcție de bărci. În zona scenei din parc, poți vizita expoziția foto „Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă. Înscrierile se fac la fața locului. Accesul este gratuit”, spun organizatorii

Program:
09:30 – 11:45 Înscrierea participanților şi acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe)
11:45 – 12:00 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj) 
12:00 – 14:00 Desfășurarea concursului de canotcă (pe serii, semifinale, finala)
14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă (la scenă).

Ateliere educaționale pentru copii: 10:00 – 14:00
– Construcție de machete de canotci
– Atelier de reciclare creativă

Câştigătorii din Alexandria vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 4 septembrie, la Tulcea.

Pe toată durata evenimentului este necesară respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu coronavirus SARS-CoV-2, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activităților. Purtarea măștii este obligatorie în spațiul de concurs.

Descoperă Rowmania este o campanie de promovare a patrimoniului național, al cărei obiectiv este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Din 2019, Descoperă Rowmania face parte dintr-un program mai amplu al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, campania Apele Unite ale României, care propune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber. Acestea urmăresc angrenarea comunităților într-un exercițiu de descoperire și protejare a apelor ce le traversează și de valorizare a peisajului urban riveran, au declarat organizatorii concursului

 

Sursa: Realitatea de Teleorman