Aproape în fiecare zi meteorologii vin cu încă o veste proastă, în ceea ce privește vremea. Un nou cod portocaliu, de ploi abundente și furtuni, a fost anunțat de meteorologi. Avertizarea este valabilă, pentru ziua de 16 iunie,în aproape toata țara. Veștile proaste, în ceea ce privește vreme,a continuă însă și pentru zilele următoare.

Conform anunțului făcut de ANM:

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate,instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În după-amiaza zilei de marți (16 iunie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (16/17 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

După acest episod de furtuni si ploi abundente va intra în vigoare un cod galben.

16 iunie, ora 10:00 – 18 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Și în judetul Dâmbovița avertizări de acest tip vor continua să fie valabile chiar si după data de 18, fiind posibile furtuni și după aceasta perioadă.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Circ la marginea Bucureștiului, cu Nicușor și Aurelian
Articolul următorBilanțul COVID-19, din nou în creștere. Încă 250 de noi cazuri de îmbolnăvire