Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgenta in valoare de 739.300 pentru sprijinirea a 219 familii si persoane singure care, fie se afla in situatii de necesitate in urma unor incendii si alunecari de teren, fie au probleme grave de sanatate sau risca excluziunea social.

Potrivit Ministerului Muncii s-au acordat 139.500 lei pentru 24 familii si persoane singure din judetele Bacau, Buzau, Constanta, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Prahova, Teleorman, Valcea si Vaslui care se afla in situatii de necesitate cauzate de incendii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), cea mai mare parte a fondurilor, respectiv 588.800 lei, vor fi alocate pentru 193 familii şi persoane singure din judeţele Arad, Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

11.000 lei vor fi alocate pentru două familii din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş care se află în situaţii de necesitate cauzate de alunecări de teren.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială şi sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ajutoarele de urgenţă se aprobă prin hotărâre a Guvernului, elaborată de MMFPSPV, pe baza propunerilor întemeiate transmise de agenţiile teritoriale.
Propunerea de acordare a ajutoarelor de urgenţă are la bază solicitarea unui membru de familie sau a persoanei singure, precum şi ancheta socială prin care se certifică existenţa situaţiilor de necesitate ori, după caz, a situaţiilor deosebite în care se află familiile sau persoanele singure.
Ancheta socială este efectuată de agenţia teritorială cu asistenţa personalului din serviciul public de asistenţă socială sau a persoanei/persoanelor desemnată/desemnate prin dispoziţie a primarului.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 79. Singur acasă, varianta cu sânge albastru
Articolul următorNOU RECORD de infectări cu SARS CoV-2: 2.343 de cazuri noi! RECORD și în secțiile ATI, cu 571 de pacienți. Alți 53 de bolnavi au decedat