Județul Teleorman stă foarte bine până acum la capitolul prezenței la urne. Din păcate, mai prezenți la urne sunt oamenii din mediul rural, aflați sub îndrumarea primarilor social-democrați. Până acum, prezența în rural este dublă în Teleorman față de cea din mediul urban. 

Până la această oră, peste 27% dintre teleormăneni s-au prezentat deja la urne. Teleormanul nu mai e, însă, în topul 3 la nivel național, județe precum Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Sibiu, Ilfov, Prahova și Constanța depășind Teleormanul în privința implicării civice. În orașele județului e acum destul de liniște, la secții nu se raportează aglomerație și nici incidente.

De altfel, în mediul urban, prezența este considerabil mai scăzută de cât în rural. Vorbim despre un procent de 27 în urban și despre 57 în rural. În privința împărțirii voturilor pe criteriul genului, bărbații par a fi mai implicați decât femeile, 44,200 bărbați votând până acum și 41.230 femei. Cei mai mulți votanți în Teleorman sunt, până la această oră, oamenii de vârsta a treia, de până în 65 sau peste 65 de ani.

Articolul precedentSe caută manager pentru Ambulanța din Teleorman
Articolul următorCarmen Dan s-a întors la Videle să voteze