A fost activat planul roșu de intervenție, astăzi, în Teleorman, în urma unui accident de circulație produs pe varianta ocolitoare a Alexandriei, în care au fost implicate patru autoturisme și o cisternă. Acesta a fost scenariul unui exercițiu de instruire în care au fost implicate zeci de forțe de intervenție din tot județul Teleorman. Exercițiul a scos la iveală și câteva scăpări din partea salvatorilor, care vor trebui remediate cât mai curând.

Exercițiul a cuprins mai multe scenarii complexe prin care s-a dorit antrenarea tuturor forțelor de intervenție implicate (pompieri, paramedici, personal medical, polițiști, jandarmi și voluntari ISU Teleorman) astfel încât, în situații reale, aceștia să poată obține cele mai bune rezultate în folosul cetățenilor.

Scenariul a cuprins un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme și o autocisternă încărcată cu clor, cu 15 victime, cu multiple traumatisme, unele fiind încarcerate.

A fost nevoie de intervenția coordonată a tuturor instituțiilor cu rol în gestionarea acestor situații de urgență, prin punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție, de realizarea unui punct medical avansat care să asigure trierea victimelor înainte de transportarea la spital, asigurarea unui număr suficient de forțe și mijloace de intervenție și de luarea măsurilor care să conducă la salvarea tuturor persoanelor implicate.

Scopul exercițiului a fost atins, fiind observate atât punctele slabe care trebuie remediate rapid, dar și punctele tari ce vor fi diseminate la nivelul tuturor subunităților de intervenție din județ ca bune practici.

Articolul precedentLuptă încinsă pentru Consiliul Local al Tinerilor
Articolul următorPovestea continuă! Realitatea TV a devenit Realitatea PLUS