O campanie derulată în această perioadă de către Consiliul Județean Teleorman își propune să le transmită medicilor din județ o idee cel puțin inedită: că nu au nevoie de spagă. 

Sub deviza „Stop Corupției! Integritate pentru Sănătate”, Consiliul Județean Teleorman a lansat în aceste zile o campanie de informare și responsabilizare a cetățenilor cu privire la situația sistemului medical. Practic, demersul urmărește să-i determine pe oameni să ia atitudine și să sesizeze faptele de corupție ale angajaților din sistemul public de sănătate.

În cadrul campaniei, oamenilor li se pune la dispoziție o așa numită „Linie Verde Anticorupție”, 0800.806.806, care poate fi apelată gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă. Mai mult, în spitalele aflate sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, vor fi amplasate afișe care conțin mesaje de descurajare și prevenire a faptelor de corupție.

În afișele cu pricina, vom întâlni foarte des mesaje precum: „Avem salariile mărite, nu ne trebuie șpagă” sau „Vă sunt asigurate medicamentele. Nu le cumpărați!”. Aceste măsuri ar trebui să descurajeze, cel puțin pe durata derulării campaniei, faptele de corupție ale unora dintre cadrele medicale.

Articolul precedentAccident grav la Turnu Măgurele: 8 călători dintr-un microbuz au fost răniți
Articolul următorCum se pregătește fraudarea alegerilor europarlamentare… La Teleorman, nu va avea cine să țină de ”șase”