În fața Școlii Mihai Viteazul din Alexandria s-a produs ieri, 18 octombrie, un eveniment ieșit din comun. Șapte femei, de etnie romă, aparținând unor clanuri rivale, s-au luat la bătaie sub ochii copiilor. Au zburat sticle, cioburi, s-au rostit cuvinte licențioase, astfel că polițiștii teleormăneni le-au ridicat și le-au dus la audieri. 

Potrivit IPJ Teleorman, scandalul ar fi pornit de la un conflict mai vechi: „Pe fondul unui conflict mai vechi, între două femei, ambele aflate în apropierea școlii menționate mai sus pentru a-și lua de la şcoală copilul, respectiv nepotul, a izbucnit, un scandal în care au intervenit alte cinci femei, de ambele părți. Toate persoanele implicate în conflict, 7 femei cu vârste cuprinse între 33 și 63 de ani, toate din municipiul Alexnadria și-au adresat injurii, amenințări cu acte de violență și au aruncat unele spre altele cu sticle și pietre, provocând o stare de neliniște în rândul elevilor și cetățenilor aflați în zonă.”

Directorul școlii, Cristea Armeanu a declarat pentru Realitatea de Teleorman că femeile au încercat chiar să forțeze  intrarea în unitatea de învățământ, dar paza a fost acolo și a prevenit asta. Totul s-a întâmplat sub privirile speriate ale copiilor, care au și spus că le e frică să mai meargă la  școală.

În cursul de zilei de astăzi s-a și măsura reținerii pentru 24 de ore ale celor șapte femei care au provocat și întreținut scandalul, urmând ca tot astăzi să fie prezentate procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Articolul precedentÎncepe vânătoarea cadavrelor de porci în Teleorman. Contra cost!
Articolul următorLiviu Vasilică s-a prefăcut într-un cântec pe care autoritățile teleormănene l-au uitat…