Controversata Zi a Județului Teleorman a fost astăzi adoptată în Consiliul Județean Teleorman, într-o atmosferă de scandal, în absența unei părți importante a opoziției.

După cum am tot relatat în zilele trecute, Consiliul Județean Teleorman a găsit un hrisov în care este atestată existența județului pe vremea lui Vlad Dracul. În plină campanie electorală, Dănuț Cristescu a început evenimentele din cadrul unui program dedicat Zilelor Județului, cu concerte în aer liber, spectacole de teatru și concursuri cu premii. Toate acestea înainte ca autoritatea județeană să fi luat o decizie pe această temă.

Hotărârea de Consiliu Județean, prin care s-a decis înființarea zilei județului pe 14 mai, a fost luată abia astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, de la care au lipsit mulți consilieri din așa-zisa opoziție politică. Și îi menționăm aici pe Teodor Ogrăzeanu de la PMP, Adrian Florescu (PMP), Cătălin Vătafu (PNL), Ion Petre (PNL), Ivănică Relu (PNL), Constantinescu Florică (PNL), Adrian Bădulescu (PNL), Marin Țole (PNL) și Ciobanu Ana Cristina (PSD).

La ședință s-a prezentat și directorul Arhivelor Naționale, filiala Teleorman, Cătălin Zarzără, care a povestit despre hrisovul lui Vlad Dracul și a menționat că proiectul i se pare unul oportun. Nu de aceeași părere au fost puținii consilieri liberali prezenți în sală. Maria Stoian, de pildă, a spus că întregul eveniment se situează în afara legii, fiind, de fapt, o campanie electorală mascată. Dănuț Cristescu s-a prefăcut că nu înțelege asta și a refuzat să precizeze câți bani publici vor fi cheltuiți în cadrul evenimentelor aniversare.

Hotărârea a fost aprobată cu 5 voturi împotrivă, însă consilierul Alexandru Iliescu nu s-a mai putut abține și a spus lucrurilor pe nume chiar în ultimele minute ale ședinței: „Acest proiect de hotărâre se înscrie în telenovela Pentru că Putem. Ați făcut Ziua Județului Teleorman, pentru că putem. Adevărul e că o ducem extraordinar de bine în județul Teleorman și locuitorii sar în sus de bucurie că suntem pe ultimul loc la șomaj!”