După ce Alexandria a intrat în rând cu Londra, prin montarea unui sistem de parcometre în tot orașul, a venit și rândul orașului de la Dunăre să se remarce prin achiziții sofisticate, precum pavajele tactile.

O căutare în SEAP relevă faptul că Primăria Zimnicea s-a gândit că nevoile oamenilor care locuiesc în Zimnicea nu sunt canalizarea, apa potabilă sau un nivel de trai la nivelul celui dintr-o țară europeană, ci adaptarea trecerilor de pietoni din oraș cu pavaj tactil.

Investiția presupune modificarea trouarelor de pietoni și marcarea lor cu pavaj tactil necesar pentru ajutorarea persoanelor cu handicap vizual prin detectarea cu ajutorul picioarelor sau a bastonului alb, ce facilitează urmarea unui traseu sau schimbarea direcției de mers. Lucrările vor consta în tăierea asfaltului existent, spargerea betonului asfaltic și a bordurilor existente și evacuarea acestora.

Costul lucrării se ridică la 142.443,00 lei și ea a fost încredințată unei firme de casă a partidului roșu, în speță Termo Instal Power.

Articolul precedentPeste jumătate dintre teleormăneni ar vota, din nou, cu PSD!
Articolul următorEchipa de fotbal feminin de la Alexandria s-a calificat în șaisprezecimile Cupei României