Primăria Alexandria a alocat suma de 360.000 de lei pentru a marca împlinirea a 184 de ani de la atestarea documentară a reședinței județului Teleorman. Banii ar fi fost mai utili, dacă erau folosiți în infrastructură, dar nevoia oamenilor de a petrece pare să cântărească mai greu. 

În mod cu totul și cu totul excepțional, petrecerea de zilele orașului durează 5 zile, nu 3, ca până acum, decizia fiind luată de Consiliul local Alexandria în luna iunie. Primăria a alocat bani pentru onorariile unor artiști precum Marcel Pavel, Alex Velea, Antonia, Lora, Feli Donose și alți câțiva interpreți de cântece populare.

Nici focul de artificii nu e mai ieftin, prețul acestuia triplându-se în raport cu anul trecut. Costul focului de artificii din ultima zi a sărbătorii se ridică astfel la 20.000 de lei. În cadrul evenimentului mai sunt prevăzute concursuri de fotbal, tenis, table, rummy sau biliard, precum și numeroase festivități de premiere.

Seara trecută a fost aceea în care s-au desfășurat primele concerte, cele de muzică populară, și, la fel ca în anii trecuți, platoul din fața Casei de Cultură a fost plin până la refuz, deși din ce am putut constata empiric, marea masă a celor prezenți era alcătuită din populație pestriță din localitățile limitrofe ale orașului, alexăndrinenii fiind puțini. Probabil că un număr mai mare de localnici vor fi prezenți la evenimentele de duminică seara, focul de artificii și concertul lui Marcel Pavel fiind puncte de atracție firești pentru oamenii din oraș.

Articolul precedentEl este centenarul! Eroul din Teleorman – Simion Gârlea împlinește, mâine, 100 ani
Articolul următorConsiliul Județean Teleorman se asociază iar cu TelDrum pentru întreținerea drumurilor în iarna ce vine