Zilele acestea, cazurile de violență în familie au fost mai dese decât de obicei. Sau, cel puțin, mai anunțate, că bătăile sunt destul de dese în casele teleormănenilor, dar puțini sunt aceia care apelează la autorități. Recent, polițiștii din Alexandria au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență 112 de către o femeie în vârstă de 40 de ani din localitate cu privire la faptul că a fost agresată de către fostul soț, un bărbat în vârstă de 43 de ani.

În timp ce se aflau la domiciliu, pe fondul unor neînțelegeri cu privire la conducerea unui autoturism, bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice ar fi împins-o pe femeie și ar fi strâns-o de gât, trântind-o pe canapea, fără ca acesta să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Victimei i-au fost aduse la cunoștință prevederile Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și a fost completat formularul de evaluare a riscului, rezultatul indicând faptul că există un risc iminent, persoana vătămată fiind de acord cu emiterea unui ordin de protecție provizoriu. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “violență în familie”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Articolul precedentAutoritățile teleormănene iau, în sfârșit, măsuri împotriva inundațiilor
Articolul următorAccident rutier cu trei victime pe raza localității Crângu