N-au apă curentă, n-au canalizare, n-au gaze, n-au drumuri asfaltate și n-au locuri de muncă. Nu este vorba despre vreo localitate bătută de Dumnezeu și uitată de timp în Evul Mediu, ci de cea mai mare comună din Județul Teleorman, în anul Domnului 2020. Formată din trei sate, comuna Orbeasca este casa a peste șapte mii de oameni, ale căror destine au fost distruse de promisiunile baronilor PSD care au pus stăpânire pe județ, în ultimii 30 de ani. 

Localnicii știu că prin sat numai cu căruța trasă de animale te poți deplasa. Singurul drum care a văzut asfalt este cel de pe drumul principal, în rest, fiecare se descurcă cum poate. Mai mult decât atât, în satul Lăceni este periculos și să traversezi podul, care se clatină și riscă să se prăbușească în orice clipă. Guvernul condus de Dăncilă s-a lăudat, vara trecută, că-l rezolvă, iar după ce au plecat camerele de filmat și aparatele foto au rămas doar localnicii cu minciunile politicienilor PSD. Situația gravă este confirmată și de senatorul liberal Eugen Pîrvulescu, candidat la șefia Consiliului Județean Teleorman.

“Podul este într-o stare gravă de degradare. Am constatat și am întrebat un specialist, pentru că fiecare mașină care trece peste pod, fiecare cetățean riscă să moară în zona aceasta. Primarul PSD a improvizat un pod pentru utilajele mari, cred că este și ilegal, trebuie făcută o verificare.  Anul trecut, în iulie, președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, a anunțat pe rețelele de socializare, cu surle și trâmbițe, că acest pod ar urma si fie reabilitat cu 3 milioane de lei. Acum ori banii n-au venit, că a fost o minciună din partea guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă, ori dacă au venit s-au deturnat, primarul trebuie să răspundă, o să verificăm cât mai rapid acest lucru,” a afirmat senatorul Pîrvulescu.

Orice plimbare pe ulițele părăsite din Orbeasca poate fi comparată cu o vizită la groapa de gunoi. Mașini abandonate pe marginea drumului și cantități uriașe de gunoaie întregesc peisajul dezolant. Primăria se face că nu le vede.

Imagine

“Nimeni nu se ocupă de aceste gunoaie și nimeni nu se ocupă de gunoiul menajer. Văd probleme la autoritățile locale, la primării, mediul este afectat, de ce să nu amenajăm o zonă de pășune în locul acesta”, a afirmat Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Teleorman.

Ce viitor pot să aibă copiii care trăiesc aici? Cum se pot bucura ei de întoarcerea la școală în septembrie, când școala lor e închisă din motive administrative, și nici măcar de pandemie? Minciunile electorale ale liderilor PSD sunt mai nocive decât coronavirusul.

“După un an de zile văd că nimic nu se mișcă. Să nu te ocupi deloc de viitorul copiilor, de școală! Ce vedem azi e un caz ca în multe alte școli teleormănene, timp de 30 de ani zero investiții. Mă gândesc ce a făcut Adrian Gâdea (fost președinte al CJ Teleorman și fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării în guvernarea PSD – n.r.) la Ministerul Dezvoltării cu atâția bani, de ce la Orbeasca, cea mai mare comună, școala arată așa? Am de gând ca, de la 1 octombrie, să aloc o sumă foarte mare de bani pentru internet gratuit, dotarea cu tablete și pentru ca toate școlile din județ să aibă toalete în interior”, spune senatorul Pîrvulescu.

Dovadă în plus a incompetenței aleșilor locali stă și sala de sport, închisă fără nicio explicație. Copiilor și tinerilor le este interzis accesul la educație și viață sănătoasă. Dezastrul este confirmat și de candidatul PNL la Primăria comunei. “Orbeasca este locul în care în ultimii 8 ani nu s-a întâmplat nimic. Nu avem un minim de condiții de trai” a afirmat Gheorghe Neață.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCum vor fi împărțiți banii la rectificarea bugetară | Document obținut EXCUSIV de Realitatea PLUS
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 44. Dezinfectare internă accidentală