Cu prilejul Centenarului, un teleormănean a decis să facă un dar inedit orașului în care locuiește. Gabriel Florea este un om de afaceri local și vrea să ofere Alexandriei la finele acestui an o statuie.

De aceea, el a solicitat municipalității un loc pentru amplasarea cadoului, iar Primăria Alexandria a decis să poziționeze statuia pe latura nordică a instituției, între intrarea în primărie și registratură. Curioși fiind cu privire la motivele care l-au determinat pe Gabriel Florea să facă acest gest, l-am întrebat cum i-a venit ideea cu totul și cu totul inedită.

Acesta ne-a declarat că gestul său vine dintr-un foarte puternic patriotism local: „Mi-e greu să explic de ce o fac, dar simt că așa trebuie. E ceva ce are legătură mai curând cu emoția de a-ți iubi țara cu adevărat. Nu doar prin cuvinte. Nu știu cât de bine pot să-ți reproduc în cuvinte sentimentul meu. Dar crede-mă că e puternic. Spiritul acesta ar trebui să caracterizeze pe toți tinerii, mai ales pe cei care au simțit comunismul blamat pe merit. Ținând cont de faptul că avem șansa de a trăi 100 de ani de la marea unire, am considerat că nu trebuie să las acest moment să treacă pe lângă mine, stând pe margine și aplaudând. Eu am considerat că trebuie să fac un efort financiar și de timp pentru a mă ocupa de acest monument. „

Articolul precedentPrimarul de la Zimnicea vrea scaunele rezultate din demolarea stadionului Steaua
Articolul următorJudețul Teleorman primește ajutoare de la Guvern după inundații