Fostul primar al unei comune din Teleorman este obligat de instanță să plătească din propriul buzunar micii și berea date locuitorilor de Ziua Comunei și dulciurile de Crăciun.

Decizia a fost luată de Tribunalul Teleorman, care îl obligă acum pe fostul primar al localității Săceni, Mihai Petcu, la plata sumei de aproape 20.000 lei, din care s-au achiziționat mici, bere și dulciuri. Decizia nu este, însă, definitivă.
Fostul primar a fost dat în judecată de actualul primar din Săceni, Marin Vișinoiu, după ce un control al Curții de Conturi a scos la iveală un prejudiciu de peste 120.000 de lei. În anul 2015, Curtea de Conturi observa faptul că Primăria Săceni, prin consiliul ei local, a adoptat un proiect de hotărâre privind organizarea Zilei Comunei.
În proiectul de hotărâre, pentru organizarea Zilei Comuni era alocat un buget de 10.000 de lei. Facturile  din contabilitatea primăriei  arată că banii au fost utilizați pentru achiziția de pâine, apă, mici, bere și sucuri, dar la o valoare de 13.662 lei. Cu prilejul aceluiași control, Curtea de Conturi a remarcat și cheltuirea nelegală a sumei de 4.700 de lei pentru dulciurile oferite copiilor în cadrul evenimentului „Pomul de iarnă”. În total, peste 18.000 de lei ar fi fost cheltuiți în mod nelegal de către fostul primar, Mihai Petcu.
„A venit Curtea de Conturi și a verificat la primărie și a găsit că am consumat pentru Pomul de Iarnă și pentru Ziua Comunei bani. Ei zic că am încălcat eu legea. Eu am avut aprobarea Consiliului local pentru ziua comunei, și pentru pomul de iarnă. Sunt două hotărâri ale Consiliului local. Eu nu făceam din capul meu așa. Eu am făcut în baza unei hotărâri a Consiliului local. Și ei au găsit de cuviință să-mi impute mie. Ne-am judecat la Roșiorii de Vede și la Tribunalul Teleorman. Eu am fost un om cu bun simț. Am plătit deja 5.300 de lei din salariul meu. Și acum am făcut apel și aștept decizia Curții de Apel. Eu, care am făcut atâtea la nivelul comunei Săceni, n-au făcut ei în 30 de ani cât am făcut eu într-un mandat, ce-am făcut? Am luat gâtul la cineva că am dat trei mici la veterani și dulciuri la copii? N-am auzit să dai cadouri la copii și să le impute primarului. Chiar e absurd, pe cuvântul meu. „, a spus Mihai Petcu pentru Realitatea de Teleorman.