Nu e prima oară când un pompier teleormănean reușește să impresioneze prin faptul că își manifestă eroismul nu doar în timpul programului de lucru, ci și în timpul liber. Astăzi a fost rândul plutonierului adjunct, Adrian Șerban, din cadrul Detașamentului din Roșiorii de Vede, fără a cărui intervenție un incendiu ar fi putut avea consecințe mult mai grave. 

Adrian Șerban, nominalizat astăzi „Salvatorul Zilei” de către ISU Teleorman, a observat un incendiu izbucnit la o locuință și a sărit imediat în ajutor, intervenind fără ezitare pentru localizarea și lichidarea focului cu mijloacele găsite la fața locului, până la sosirea colegilor săi, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Incendiul, ce se manifesta cu flacără deschisă la un pantofar aflat la intrarea în locuință, cu pericol de propagare la bunurile materiale din imediata apropiere și chiar la întregul imobil, a fost stins de salvatorul roșiorean cu ajutorul a câtorva găleți cu apă, aduse rapid la solicitarea sa de către vecini.

Intervenția s-a derulat ca „la carte”, deoarece focul nu putea fi stins fără a se lua măsurile de siguranță, respectiv oprirea alimentării locuinței cu energie electrică, cauza probabilă a evenimentului fiind un scurtcircuit produs la tabloul electric aflat deasupra pantofarului. Intervenția promptă a pompierului roșiorean a condus la salvarea casei, în care locuiau o bătrână de aproape 80 de ani și o femeie de cca. 40 de ani, valoarea acesteia fiind estimată la suma de 30000 de lei.

 

 

Articolul precedentSURSE: Consiliul Județean Teleorman, luat la bani mărunți de DNA!
Articolul următorPSD Teleorman crede că România are, cu Dăncilă, șansa unui „președinte onest”