Fostul director general în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, Florinel Dragomirescu, a încălcat legea atunci când şi-a mutat soţia, angajată tot în cadrul Direcţiei, de pe un post pe altul, susţin inspectorii ANI.

Potrivit unui raport emis, vineri, de Agenţia Naţională de Integritate, Dragomirescu a semnat, în acest sens un document prin care soţia sa era mutată de la un compartiment la altul, existând un conflict de interese.

„În calitate de Director General, a semnat dispoziția din data de 28 aprilie 2017 privind mutarea definitivă a soției sale, din funcția publică de execuție de inspector la Compartimentul intervenție în situații de abuz, neglijare, trafic, migrație și repatriere, în funcția publică de execuție de inspector la Compartimentul Resurse Umane, încălcând astfel dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003”, se arată în raportul citat.

Potrivit Legii 161/2003 privind conflictul de interese privind funcţionarii publici, în cazul existenţei unui conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii şi să-l informeze de îndată pe şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparţialitate a funcţiei publice, în termen de cel mult trei zile de la data luării la cunoştinţă.

Instituţia din Teleorman s-a aflat în centrul unui dosar penal care a dus la condamnarea lui Liviu Dragnea. Pe 27 mai 2019, fostul lider PSD a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 25. Cine mai vrea vaccinare
Articolul următorSe strică vremea în weekend. Ce spun meteorologii