Deputatul Ică Calotă, fost penelist, actual aldist, nu a avut niciodată o relație extraordinară cu aliații din PSD. Și cum cumetriile se văd cel mai bine în tot felul de aranjamente, se pare că iubirea dintre PSD și ALDE, în Teleorman, este una din pur interes național. Concret, Ică Calotă are o firmă (pe numele mamei sale, desigur, Calotă Maria, firmă abonată la banii statului (a făcut deszăpeziri, pietruiri, construcții, a scos balast pe la Scrioaștea, din râul Vedea, etc), după cum spun sursele noastre.
Printre alte activități ale SRL-ului identificăm pescuitul sportiv și acvacultura la nivel industrial. Ca atare, mulți ani la rând, firma a avut în concesiune o baltă pe raza comunei Botoroaga, căreia nu i-a mai plătit redevența, drept pentru care  Consiliul Local Botoroaga a cerut în instanță rezilierea contractului. Reclamantul,
Consiliul Local Botoroaga, a câștigat procesul (la Tribunal Teleorman și la Curtea de Apel București), s-a stabilit plata redevenței și rezilierea contractului.
În continuare, deputatul Ică Calotă s-a gândit să facă o propunere legislativă potrivit căreia bălțile să fie trecute de la stat la consilii locale, iar consiliile locale să concesioneze aceste bălți operatorilor economici, în vederea… ecologizării. Și, probabil, să nu mai plătească nicio redevență. A trimis propunerea legistativă la Guvern pentru un punct de vedere, dar, la ședința de miercuri, Veorica Dăncilă i-a respins țidula și a retrimis-o șefului Tăriceanu, specificând că nu susține adoptarea acestei inițiative legislative.