O decizie deloc surprinzătoare vine de la Tribunalul Teleorman, unde Emilia Enescu, judecătoarea apropiată familiei Dragnea a respins cererea procurorilor DNA de a redeschide o parte a dosarului Teldrum. Astfel una dintre acuzațiile principale formulate împotriva fostului lider PSD, Liviu Dragnea, pică definitiv.

Dosarul Teldrum s-a întors la Teleorman, după ce Înalta Curte și-a declinat competența, întrucât Dragnea și-a pierdut calitatea de demnitar. La tribunalul județean, însărcinată cu rezolvarea cazului a fost chiar o judecătoare apropiată familiei Dragnea. Și, deși procurorii DNA au cerut recuzarea acesteia, cererea a fost respinsă. Judecătoarea Emilia Enescu are toată familia angajată în aparatul de stat teleormănean, iar fratele acesteia a fost avocat pentu Valentin Dragnea.

Prin această decizie, pică definitiv una dintre acuzațiile privitoare la fraudă din fonduri europene îndreptate împotriva lui Liviu Dragnea, care, în același dosar, mai este acuzat de abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat. Surse din DNA susțin că acum se caută soluții pentru ca asta să nu se întâmple, dar nu există teoretic cale de atac.