La Videle, locurile de muncă sunt o problemă serioasă. Din fericire, pe acolo încă mai trece trenul, iar Bucureștiul e la doar 50 de kilometri distanță pe calea ferată.

În fiecare zi, dimineața și seara, gara din Videle e plină. Sute de oameni vin și pleacă la București, locul unde se găsesc destule posibilități de angajare, pentru că orașul în sine a rămas pustiu. Lipsa investitorilor și faptul că majoritatea locurilor de muncă sunt în instituțiile publice i-au determinat pe videleni să caute oportunitățile în capitală.

Același lucru s-a întâmplat cu și mulți locuitori ai Alexandriei, care tot în București și-au atins, până la urmă, potențialul profesional. Dacă îi întrebi pe acei puțini oameni care mai trec pe străzile din Videle ce le lipsește, ei nu vor spune nimic despre infrastructură sau despre curățenie sau despre siguranță. Singurul lucru pe care ei îl clamează e identificarea unor locuri de muncă, ce ar putea pune capăt navetei dificile dintre București și Videle.

Din fericire, trenul încă mai trece prin orașul premierului. Și în acest moment, e singurul care pare să mai aibă profit…

Articolul precedentÎmbracă un copil de Paște
Articolul următorUn deputat ALDE, din Teleorman, își face propria lege. Premierul nu este de acord