Trei persoane de naţionalitate chineză, întoarse din zona de focar a coronavirusului din China, s-au aflat sub supraveghere, în ultimele şapte zile, pe teritoriul judeţului Olt, una la Slatina şi două la Corabia, acestea din urmă plecând în judeţul vecin, Teleorman, localitatea Roşiori de Vede. Potrivit DSP Olt, chinezii nu au prezentat semne de îmbolnăvire.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, cei trei chinezi s-au întor în România, pe 1 februarie, prin Aeroportul Otopeni,  o persoană în Slatina şi două în Corabia, în sudul judeţului. Doi medici din cadrul Secţiei de boli transmisibile i-au monitorizat.

„S-a desfăşurat o activitate de monitorizare zilnică a celor 3 persoane, perioadă în care se înregistrează date privind prezenţa sau absenţa următoarelor semne/ simptome clinice: tuse, febră, greutate în respiraţie, dureri de cap. În perioada 1- 3  februarie 2020, persoanele  monitorizate nu au prezentat semne sau simptome specifice bolii. În data de 3 februarie 2020, persoanele de naţionalitate chineză cu rezidenţa chineză au părăsit adresa de domiciliu şi s-au mutat în judeţul Teleorman, localitatea Roşiori de Vede. Direcţia de Sănătate Publică Olt a notificat imediat Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman pentru preluarea în monitorizare a celor două persoane”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii DSP Olt mai precizează că Monitorizarea zilnică se face până inclusiv în a paisprezecea zi de la data sosirii în ţară ( 01.02- 14.02.2020 ).

„Rezultatul monitorizării zilnice se transmite zilnic, până la orele 1200, la Centrul Regional de Sănătate Publică la care este arondat judeţul Olt. În concluzie, pe teritoriul județului Olt a rămas în monitorizare, o singură persoană, rezidență în localiatea Slatina. Rezultatul monitorizării din dată de 7 februarie 2020: fără semne clinice de boală”, mai spune DSP.

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern”
Articolul următorCine este bărbatul care a dat în presă „valiza lui Dragnea”