Cel mai mare număr de focare de Pestă Porcină Africană active sunt în județele Teleorman, Giurgiu și Dolj. În Teleorman sunt încă active 281 de focare de Pestă Porcină Africană  în gospodăriile populației și 527 de cazuri la mistreți.

Până la această dată, în total au fost stinse 1.353 de focare, din acestea 64 focare stinse fiind din județul Teleorman. Au fost despăgubiți 10.186 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 260.438.090 de lei. În județul Teleorman au fost plătite despăgubiri pentru 571 de exploatații dintr-un total de 578 de exploatații, în valoare de 1.723.750 de lei.

Evoluţia bolii este permanent monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe.

Solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor de prevenție și eradicare a focarelor de PPA, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Acţiunile autorităţilor sunt conjugate şi întreprinse pentru a gestiona eficient focarele de boală, pentru a le lichida cât mai rapid şi pentru a împiedica răspândirea bolii.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană.

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Articolul precedentDouă puncte noi de control valabilitate rovinietă în județul Teleorman
Articolul următorInformare meteo! Averse şi descărcări electrice în Teleorman