Un proiect finanțat din fonduri externe ar putea asigura, în curând, un tur 3D al clădirilor istorice de la Dunăre. 

Proiectul aparține fundației „Open Hand” din Bulgaria, în parteneriat cu Asociația Euroteleorman, derulat în cadrul programului INTERREG V-A România Bulgaria. Tot proiectul va costa 499.200 de euro și își propune promovarea istoriei comune a țărilor situate de o parte și de alta a Dunării.

Practic, potrivit directorului EuroTeleorman, Mihaela Tudor, proiectul își propune studierea a 18 clădiri din România și Bulgaria, situate de o parte și de alta a Dunării, fundamentată pe datele și informațiile istorice legate de acestea, precum și realizarea de modele expoziționale volumetrice realiste în 3 D, copii fidele ale respectivelor clădiri, cu dimensiuni de 60X60 cm, cu autonomie de alimentare și iluminat.

Astfel, ar urma să fie realizate 8 expoziții, împărțite în mod egal în regiune, prezentând modelele volumetrice ale celor 18 clădiri, astfel încât oricine să aibă posibilitatea de a face un tur 3D al părții arhitecturale externe, vizitând obiectivul turistic ales, fără ca distanțele sau granițele să mai fie un obstacol.

Obiectivul realizării unui astfel de proiect este acela de a crea o legătură culturală a regiunii și de a crește fluxul turistic în zonă, inclusiv în Teleorman, contribuind la un sentiment de apartenență în regiune. Totul s-ar putea întâmpla în termen de 18 luni.

Articolul precedentSute de elevi din Teleorman riscă să părăsească școala în fiecare an
Articolul următor12 cazuri de rujeolă au fost confirmate în Teleorman