Chiar dacă s-a strâns numărul necesar de semnături pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”, inițiatorii nu vor să aibă ”surprize” ca unele dintre acestea să fie anulate din diverse motive astfel încât nu s-au oprit din demersul lor. Teleormanul va fi următorul județ în care se vor aduna semnături, iar pentru acest lucru este nevoie de voluntari #FărăPenali!

„Hai să aducem Teleormanul în liga județelor cu 20.000 de semnături care dau semnalul că nu mai vor penali în funcții publice. Vino cu noi pe 19 august să luăm la pas comunele din județ și să le spunem oamenilor că Teleormanul merită fără penali în funcții publice. Plecarea este la ora 09:00 din Piața Victoriei din București, întoarcerea este după ora 20:00. Vino alături de noi să le arătăm penalilor de Teleorman că România nu este a lor„, acesta este mesajul postat în evenimentul creat pe Facebook.

Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conținut: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Articolul precedentMunicipalitatea din Alexandria mai face un ban în plus: înființează un târg auto
Articolul următorCristescu de la Teleorman o ia la rost pe Ecaterina Andronescu