Discutăm, acum, despre Teleorman, județul în care niciun sat nu are gaz! Aproximativ 30 de localități aflate în zona considerată un adevărat pol al sărăciei ar putea beneficia, în sfârșit, de investițiile necesare pentru a aduce gaz în locuințe. Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Teleorman, susține că depunerea proiectelor a început iar de ele vor beneficia aproximativ 70.000 de oameni.

Una dintre comunele care depun proiecte este Buzescu, aflată aproape de Alexandria.

„Noi considerăm că în jur de 25-30 de comune sunt pregătite cu documentele, le vom depune, anul viitor va începe construcția efectivă a conductei și alimentarea cu gaz. Undeva la 60-70.000 de locuitori vor beneficia, anul viitor, de alimentarea cu gaz în județul Teleorman. Suntem pregătiți pentru că și Ministerul Fondurilor Europene ne ajută, în sensul că sunt alocați foarte mulți bani pentru alimentarea cu gaz în mediul rural”, a spus Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Teleorman.

În primă fază, prin aceste proiecte vor fi introduse gaze pentru aproximativ 70.000 de persoane. Proiectele pot fi depuse până în noiembrie, iar mai apoi va fi făcută o selecție. Pîrvulescu susține că acestea îndeplinesc toate condițiile.

„Suntem singurul județ din România unde nicio comună din cele 92 nu are alimentare cu gaz. Asta a fost o nepăsare din partea autorităților, a celor de la PSD care au condus județul Teleorman”, a mai spus Eugen Pîrvulescu.

În Teleorman locuiesc peste 350.000 de oameni, potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică. Populația de la sate este cu aproape 100.000 de persoane mai mare decât cea de la orașe, arată datele oficiale, care indică o scădere a numărului de locuitori în județ.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 65. Videochatistă, muncă în folosul comunității la biserică
Articolul următorCoronavirus: Bilanţ alarmant, înainte de începerea şcolilor. Situaţia din fiecare judeţ