Judeţul Teleorman se numără printre judeţele cu cea mai îmbătrânită populaţie. Potrivit statisticilor, vârsta medie în județul nostru este de 44,23 ani. Urmează Vâlcea cu 43,37 ani și Brăila cu 43,08 ani. La polul opus, cel mai ”tânăr” județ din România lui 2019 este Iași, unde vârsta medie a locuitorilor este puțin peste 38 de ani.

Județul Teleorman se află pe primul loc în topul judeţelor cu cea mai îmbătrânită populaţie. Mai mult, salariaţii teleormăneni susţin, prin contribuţiile pe care le plătesc la stat, peste trei pensionari. Îngrijorător este faptul că tot judeţul nostru este şi pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul beneficiarilor de venit minim garantat. Tot aici trăiesc și salariații cu cele mai mici venituri, sub media națională.

Datele din ultimii ani releva faptul că în Teleorman se nasc din ce în ce mai puţini copii, ceea ce înseamnă că în viitor riscăm să ajungem în situaţia în care actualilor salariaţi nu va mai avea cine să le plătească pensia. Iar judeţul nostru va fi din ce în ce mai îmbătrânit.

Datele apar într-un raport făcut public recent de Direcţia Judeţeană de Statistică.

Articolul precedentUn primar din Teleorman s-a comportat ca un huligan la un meci de fotbal
Articolul următorȘi-a distrus viața pentru 100 lei! Un tânăr riscă închisoarea pentru furt din buzunare