Teldrum continuă să câștige contracte profitabile pe banii noștri, ultimul bifat fiind unul de reabilitare a 12 kilometri de drum județean. Valoarea contractului câștigat în SICAP este mult sub valoarea aprobată de consilierii județeni, dar președintele Consiliului Județean dă vina pe TVA. 

Teldrum a câstigat din nou un contact de lucrări publice în județul Teleorman. Este vorba despre modernizarea a 12 kilometri drum de utilitate publică pe un segment al drumului județean 612. Licitația a fost câștigată de Teldrum la o valoare de puțin peste 17 milioane de lei, însă Consiliul Județean Teleorman a reconsiderat aceasta sumă și, în sedinta de astazi a forului decizional, a stabilit creșterea valorii contractului incheiat cu Teldrum la peste 23 de milioane de lei. 

Drumul Județean 612 Botoroaga – Frăsinet va fi supus unui proces de modernizare. Mai precis, 12 kilometri din acest drum vor intra în fișa postului Teldrum, pe banii noștri. Dar cu asta ne-am resemnat deja. Problema e alta: valoarea inițială de achiziție a lucrărilor în Sistemul Electronic de Achiziții Publice era de 17.783.196 lei. După câștigarea contractului pe calea licitației, consilierii județeni ai Teleormanului s-au întrunit în ședință publică și au decis creșterea valorii acestui contract, prin hotărâre de Consiliu județean, la suma de 23.519.171 lei. Cu alte cuvinte, Teldrum a câștigat o licitație, venind cu o ofertă de preț normală, după care Consiliul Județean Teleorman a decis creșterea costului lucrării în favoarea Teldrum. Și nu cu câțiva lei în plus, ci cu MILIOANE de lei.

În Expunerea de Motive a hotărârii de Consiliu Județean, prin care s-a mărit valoarea contractului Teldrum cu aproape 6 milioane de lei, Dănuț Cristescu pretinde că decizia e legală, pentru că după încheierea contractelor de achiziții, beneficiarii actualizează devizul general, rezultând valoarea de finanțare a obiectivului de investiție. Mai mult acesta susține că diferența provine din TVA și din plata unor taxe și cheltuieli neprevăzute, care nu se supun licitației.