Tel Drum nu încetează să-și umfle conturile din banii publici ai județului Teleorman. Numai în anul 2019, cea mai faimoasă societate de drumuri din țară a bifat în județul lui Dragnea lucrări în valoare de 41.362.920 lei. 

Cea mai importantă autoritate contractantă din județ, Consiliul Județean Teleorman, nu a încetat colaborările cu firma Tel Drum, în ciuda situației de insolvență în care aceasta se găsește. Totuși, s-a găsit o cale de mijloc, pentru a împăca și statul, și firma șefului: cumpărarea directă.

Ce înseamnă asta? Nu se mai fac licitații, ci se merge pe lucrări de valori mici, pe care le poate lua direct Tel Drum, fără ca societatea să fie obligată să mai participe la licitație, unde ar trebui să dovedească faptul că n-are datorii la stat, că e onestă, că își plătește furnizorii și nu fură balast. Adică exact ce face Tel Drum.

În anul 2019, potrivit unui bilanț parțial, compania Tel Drum a participat la 7 proceduri, în urma cărora a câștigat lucrări în valoare de 41,362,920 lei. Toate aceste 7 proceduri sunt cumpărări directe. Nu doar Consiliul Județean Teleorman comandă direct de la Tel Drum obiective de investiții, ci și Primăria Bujoreni sau Zimnicea, acestea fiind în topul autorităților contractante când vine vorba despre Tel Drum.

Articolul precedentCum a scos PSD-ul țara din noroaie? Cazul Teleorman
Articolul următorMonumente istorice din Teleorman: bisericile din lemn