În cursul acestei seri, la un cinematograf privat din Alexandria, s-a întâmplat vizionarea peliculei Moromeții 2, eveniment la care au participat Stere Gulea, Tudor Giurgiu și Toma Cuzin.

După episodul jenant, al premierei peliculei filmate în județul lui Marin Preda în Sala Polivalentă, un cinematograf privat, nou deschis în oraș, a decis să difuzeze filmul la Alexandria, în prezența celor care au contribuit la nașterea lui. Astfel, după vizionarea filmului, spectatorii au avut parte de câteva zeci de minute de interacțiune cu Stere Gulea, Tudor Giurgiu și Toma Cuzin.

Emoționată în sine, prezența lor la eveniment s-a datorat, potrivit lui Stere Gulea, faptului că s-a dorit cumva ștergerea amintirii neplăcute a premierei de la Sala Polivalentă, de unde oamenii au plecat, pur și simplu, din cauza sonorizării foarte proaste.

„Încercăm într-un fel să ștergem ceea ce s-a întâmplat într-un alt loc, aici în Alexandria, într-o sală de sport. A fost o inițiativă plină de entuziasm, dar insuficient pregătită, din punct de vedere tehnic. E cu totul altceva aici și chiar ne-am bucurat că, în sfârșit, aveți posbilitatea să vedeți un film într-un loc destinat filmului, adică să vezi o imagine așa cum a fost ea gândită sau să auzi sunetul așa cum a fost gândit.”, a spus Stere Gulea.

Un moment și mai emoționat a fost acela al reîntâlnirii dintre Stere Gulea și Niculae Moromete din primul film Moromeții, adică teleormăneanul Marius Badea. Acesta s-a aflat în sală pe timpul difuzării peliculei și, la sosirea lui Ștere Gulea, a avut și posibilitatea de a împărtăși, sub ochii tuturor celor prezenți amintiri din timpul filmărilor primei pelicule, bazate pe romanul lui Preda.

„Încă nu începusem să filmăm la Moromeții și era o zi cu ploaie și ne băgasem sub prispă și am zis să repetăm textul. Și, pentru că nu erau toți actorii, trebuia cineva să înlocuiască personajele, cu replicile lor. Și cel care a făcut lucrul ăsta a fost Marius. Știa scenariul pe dinafară, nu numai că-l știa, dar după aia, toate personajele le exprima cu o exactitate remarcabilă. Singurul pe care n-a vrut să-l facă a fost rolul lui Rebengiuc.”, și-a amintit regizorul.

Articolul precedentJudecătorii nu au dat nici astăzi sentința în dosarul diplomelor false
Articolul următorPrimăria Alexandria va plati 10.800 de lei pentru vin franțuzesc