În timp ce oamenii din Alexandria încearcă să se pună la curent cu felul în care funcționează noul sistem de taxare a parcărilor din oraș și își fac griji reale cu privire la respectarea noilor reguli, sub sancțiunea unor amenzi serioase, privilegiații orașului au exact câte oportunități își doresc. Inclusiv pe aceea ca, în calitate de administrator public al orașului, să menții gratuitatea parcărilor în dreptul restaurantului familiei tale. Asta, în condițiile în care ceilalți proprietari de afaceri în domeniul alimentației publice din centrul orașului s-au trezit cu parcometrele în fața localului, ajungând să piardă clienți, pentru că pe ei chiar administratorul municipiului îi obliga să respecte noile norme.

Vorbim despre Ștefan Tăbăcitu, cunoscut nu atât în calitate de administrator al orașului Alexandria, cu un salariu mai mare decât al primarului, ci în calitate de om de afaceri. Căci toată lumea spune încă restaurantului său, situat în centrul Alexandriei, „La Tăbăcitu'”.

În urmă cu numai o iarnă, presa locală îl surprindea pe Ștefan Tăbăcitu deszăpezind în curtea restaurantului său cu utilajele de deszăpezire ale orașului, puse la dispoziția sa de către ADP. Morala publică de atunci nu i-a fost suficientă, astfel că acum, administratorul public al orașului își protejează propria afacere, din poziția din care se află în mod oficial. La genul acesta de incompatibilitate ar trebui meditat, căci, în ciuda faptului că restaurantul lui Tăbăcitu nu figurează pe numele administratorului public al orașului, nu e firesc ca acesta să ia decizii care pot favoriza afacerea familiei sale. Căci parcarea se taxează doar de la colțul opus restaurantului „La Tăbăcitu”, clienții administratorului de oraș având gratuitate la parcare. În tot acest timp, alți oameni de afaceri cu restaurante în centrul Alexandriei consideră că montarea parcometrelor chiar în zona în care ei își desfășoară activitatea n-a fost chiar cea mai avantajoasă decizie pentru stimularea dezvoltării mediului privat. De altfel, de la montarea sistemului de taxare a parcărilor în zona restaurantelor lor se poate constata cu ochiul liber scăderea numărului de clienți.

Articolul precedentRezultate BAC 2018 Teleorman – Procedura de afișare a notelor: tabele, medii, contestații
Articolul următorSărbătoarea Zilelor Municipiului Alexandria a ajuns la a XXIV-a ediție