Sistemul de supraveghere video a oamenilor care locuiesc în Alexandria este din ce în ce mai performant și mai adaptat la nevoile de cunoaștere ale instituțiilor publice din municipiu. Primăria Alexandria a anunțat extinderea sistemului de camere de supraveghere video în oraș cu alte 6 camere de supraveghere, astfel că toate intrările și ieșirile din oraș, precum și zonele centrale sunt atent supervizate.

Camerele nou montate se află în zonele: intersecția Str. București cu Str. Al. Ghica; intersecția Str. București cu Str. Dunării; intersecția Str. Dunării cu Str. Fabricii; intersecția Str. Libertății cu Str. C. Brâncoveanu, intersecția Str. Dunării cu Soșeaua Turnu Măgurele și str. Dunării – zona Prefectură. Camerele video sunt atât de performante, încât au posibilitate de orientare și zoom până la recunoașterea facială a cetățenilor. 

De altfel, Alexandria este cunoscută pentru sistemul său performant de supraveghere și pentru boxele amplasate în parcuri și pe străzi din care răsună muzica dictată de angajații primăriei. Sistemul de supraveghere deja existent a fost realizat în anul 2012 și a fost finanțat din fonduri europene. Noile camere au fost amplasate în urma consultării instituțiilor care utilizează în mod frecvent imagini din municipiu în activitatea lor. Din luna iunie a anului 2012 au fost primite 459 solicitări pentru vizualizarea imaginilor surprinse de sistemul de supraveghere video si 347 solicitări pentru eliberarea de înregistrări video, acestea fiind puse la dispoziția solicitanților.

 

 

Articolul precedentGALERIE FOTO. Aproape patru milioane de lei investește Guvernul Dăncilă în mutarea unui cartier de romi din Alexandria lângă cimitir
Articolul următorÎn fața dezastrului, teleormănenii așteaptă să fie salvați