Aproximativ treizeci de persoane s-au adunat în fața Casei de Cultură din Alexandria în memoria Alexandrei, adolescenta care a murit cu zile la Caracal. S-au aprins lumânări și s-au împărtășit dureri și impresii despre o țară care nu-și poate proteja cetățenii. 

Oamenii au început să vină în fața Casei de Cultură de la Alexandria începând cu ora 18.00, mobilizați pe o rețea de socializare. Timp de câteva ore, ei au stat și au privit fotografiile Alexandrei, aprinzând lumânări și discutând despre soarta unei țări care face legi pentru infractori. La momentul comemorativ a fost prezent și campionul mondial la lupte, Attila Szabo, care a mărturisit că România nu mai este o țară în care să te poți simți în siguranță.

Adevărul e că peștele de la cap se-mpute. Dacă cei care ne conduc n-ar fi fost atât de concentrați pe drepturile pușcăriașilor, poate nu eram aici. În alte țări, frica prin lege e inoculată. La noi frica nu mai există. Pot să fur, cum a furat fratele nostru Dragnea, faci doi ani de pușcărie și rămâi cu miliardele. Păi ce facem? Am și eu o fată, de asta sunt aici. Pe noi ne doare. Pe toți ar trebui să ne doară. Data viitoare poate lumea se trezește și iese la vot, să scăpăm de clasa asta politică.”

Totul s-a desfășurat pe ritmurile vesele ale muzicii puse de Primăria Alexandria în boxele instalate în tot orașul, iar participanții la comemorare au fost deranjați de faptul că nu s-a putut cel puțin opri muzica într-o zi tristă pentru toată țara.

Articolul precedentMoment de reculegere, anunțat la Alexandria, în memoria fetelor ucise la Caracal
Articolul următorNoaptea trecută, taximetriștii din Alexandria au capturat un hărțuitor și l-au dus la poliție. Astăzi, individul e din nou liber pe străzi…