Liviu Dragnea e în cădere liberă și asta o simt cel mai bine slugile lui. De teamă să nu-și piardă privilegiile fără de care ar lătra la lună, câțiva tineri social democrați din Teleorman sunt în stare de orice umilință pentru a intra în grațiile șefului, dacă putem găsi vreo grație la Dragnea. Chiar să se facă de râs într-un spațiu public, la ușa unei instituții a dreptății, cum e Înalta Curte de Casație și Justiție, la un proces aproape concretizat, în care Liviu al lor a primit o condamnare, cu executare, nedefinitivă. Încă.

Pentru bunăvoința unui individ precum Dragnea au luptat mulți în cursul timpului și nu au făcut asta degeaba, fiindcă pesedistul suprem are obiceiul de a fi generos cu slugile credincioase (așa cum a fost și cu angajatele fictiv la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman). De o vreme, cea mai mare susținătoare a tătucului este Cristiana Alcea – consilier județean în cadrul Consiliului Județean Teleorman, școlită din banii Primăriei Alexandria la Universitatea de partid – Valahia. În banca de la CJ, Cristiana este foarte tăcută și ridică mâna aprobator la orice proiect roșu, însă, despre activitatea acesteia se poate vorbi ca despre himere. Nu putem povesti nimic pentru că nu a deschis gura în şedințe, nu a avut nicio inițiativă, nicio idee, niciun freamăt. De raport de activitate nici nu poate fi vorba. Totuși, acolo unde nu e de muncă, doar de fluturat pancarte și de zbierat lozinci pro-Dragnea, nu-i tace gura.

O altă amazoană consilier județean despre rezultatele căreia nu putem scrie fiindcă nu avem despre ce este Cristina Tatu, plimbăreață pe la Parlament și ”ținătoare” de pancarte pesediste. Chiar dacă ne-am fi așteptat ca tinerețea ei și, mai ales, faptul că e femeie, să-i dea un impuls în a iniția vreun proiect pentru județ sau să spună la timpul potrivit ce vede în neregulă, se pare că efortul este mult prea mare pentru Cristina, care s-a rezumat la a-și dedica întreg mandatul ridicatului de mână. Nu face nici ea rabat la vorbe când se duce după Dragnea…

Simulescu Adelina Mariana este, de asemenea, consilier județean, dar și consilier juridic la Primăria Alexandria. Idolul său în viață este Liviu Dragnea și sare la gâtul oricui îndrăznește să exprime o opinie contrară cu privire la baron. Are conturile virtuale pline de propagandism politic și pare că ăsta este singurul său scop în viață.

Tot consilier județean este și Florin Valentin Chiran, deși scaunul îi este, vizibil, mare. Prin comportamentul total detașat și lipsa acută de reacție, Valentin pare că uită pentru ce se află în sala Consiliului Județean Teleorman. Și nici nu prea face eforturi să afle. În schimb, a știut foarte bine să strige din tot sufletul, la Înalta Curte, ”Dragnea președinte”.

Voicilă Ionuț era un fotbalist talentat, dar a ales banii de la primărie și să fluture steaguri pesediste în toate campaniile electorale. Pentru asta s-a așezat la casă nouă, în ANL, și are un post plătit din bani publici, desigur. El a fost astăzi foarte implicat în interpretarea lozincilor menite să-i ridice moralul lui Dragnea, iar lui statutul social.

Noi, ceilalți, trăim niște vremuri halucinante în care instituții precum Jandarmeria (altădată demnă de respect) s-au pus cu totul în sujba infractorilor. Asistăm la situații în care, la un proces privind fapte de corupție, au întâietate infractorii, nu presa, nu oamenii de rând care vor să ia parte la o ședință publică decentă. Am ajuns să comunicăm prin pancarte, mai bine sau mai prost scrise. Și asta se întâmplă, pe de o parte, și pentru că există oameni care pot fi slugi până la rdicol și lipsă totală de demnitate în schimbul unui salariu din bani publici. Pentru că infractorii și conducătorii de stat nu s-au ridicat niciodată singuri. Ei au avut întotdeauna o Alcea sau un Chiran pregătiți la orice oră să le pupe inelul, fiind, după cum se vede, fericiți cu firimituri uscate de la Dragnea, că pentru alea proaspete ar trebui să-și pună mintea în funcțiune…