Pietonalul din Alexandria are o semnificaţie simbolică pentru alexăndrenii ataşaţi de originile lor. Actuala stradă a Libertăţii era, în trecutul istoric al oraşului, locul în care negustorii socializau şi îşi desfăşurau activitatea. Acum, starea lui e jalnică. De ani de zile se promite o reabilitare din fonduri europene. Acum promisiunea a renăscut. 

Despre reabilitarea pietonalului se discută de foarte mulţi ani. Ba chiar la un moment dat s-a trecut de la discuţii la întocmirea unui studiu de fezabilitate, fiind important să se realizeze o proiecţie a viitoarei investiţii. Sursa de finanţare a proiectului ar trebui să fie externă. Victor Drăgușin, primarul Alexandriei, revine acum cu o nouă promisiune: „Demăram în Alexandria, cu fonduri europene, cea mai amplă lucrare de modernizare urbană prin refacerea în totalitate a centrului pietonal (Str. București – Str. Ion Creangă), înființăm un sistem de 10.6 km de piste pentru biciclete și introducem transportul în comun ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice.

La capitolul promisiuni stăm bine. Dar avem o vagă bănuială că acest pietonal simbolic al Alexandriei va fi reabilitat la data la care se vor inaugura parcările subterane și supraterane din oraș.

Articolul precedent„Personalitatea lui Gheorghe Vartic în sculptură şi corespondenţă”, la Muzeul Judeţean Teleorman
Articolul următorTrei morți suspecte în Teleorman