Scandal în Consiliul Județean Teleorman, după ce, prin proiectul de rectificare bugetară pe anul în curs, instituția a tăiat o parte din banii alocați copiilor cu nevoi speciale, din centrele de educație incluzivă. Totul s-a întâmplat în ședința ordinară a consiliului județean din 26 septembrie. 

La această modificare, unul dintre consilierii județeni ai PNL, Cătălin Vatafu i-a reproșat președintelui autorității județene, Dănuț Cristescu că „fură de la copii”. Mai mult, aceasta l-a sfătuit pe Cristescu să caute prin buzunare, pentru că sigur va găsi cei 338.000 lei tăiați prin proiectul de hotărâre.

Cristescu, însă, a menționat că vina e a guvernului, care ar fi dat o ordonanță de urgență în sensul diminuării sumelor alocate copiilor cu nevoi speciale și l-a acuzat pe liberal că manipulează populația județului: „V-ați uitat puțin așa la celelalte județe? Ați văzut ce probleme sunt în alte județe? Eu n-am avut nicio problemă. Nici la DGSPC, nici cu privire la copii, nici cu privire la ce mai faceți dumneavoastră referire acum. În calitate de președinte, m-am asigurat că nu vom avea niciun fel de problemă atât în ceea ce privește funcționarea, cât și în ceea ce privește dezvoltarea. În aceste condiții, vă rog eu!… Haideți să nu încercăm să manipulăm cetățenii județului cum că ar fi probleme undeva cu privire la numiți copii. În niciun caz! Și credeți-mă că sunt responsabil de ceea ce fac! Noi toți, aici, am stabilit la începutul anului un buget, nu am avut niciun fel de problemă și sunt județe care au avut probleme cu banii la DGASPC. Noi ne-am dus cu un număr de personal echilibrat la DGASPC, nu am făcut angajări masive. S-au făcut angajări doar pentru ceea ce este necesar. În condițiile acestea nu înțeleg ce vreți dumneavoastră să scoateți în relief…. În aceste condiții, dacă nu mai sunt observații, vă rog să-mi dați voie să citesc proiectul de hotărâre… „

Articolul precedentConsilierii județeni cu ”școala vieții” dau câțiva lei olimpicilor cu școala ”pe bune”
Articolul următorBisericile din Teleorman sunt stimulate financiar în prag de Referendum