Anul acesta, Zilele Municipiului Alexandria, eveniment organizat de primăria orașului și sponsorizat de oamenii de afaceri care își doresc o relație bună cu administrația publică locală, au ajuns la a XXIV-a ediție. Iar consilierii locali au decis că nu se vor opri, așa că au adoptat în ședința din 27 iunie proiectul de hotărâre care permite începerea organizării manifestărilor. 

În fiecare an, Zilele Municipiului Alexandria constituie unul dintre puținele motive de bucurie pentru oamenii din reședința județului Teleorman. Zeci de mii de oameni se prezintă în centrul orașului câte trei zile în fiecare an și sărbătoresc împreună nu neapărat ideea de comunitate, așa cum încearcă autoritățile să susțină, ci mai ales prilejul de a lua parte la concerte gratuite și de a consuma hrană și băutură ieftină alături de cei pe care îi simt apropiați.

Anul acesta, Zilele Orașului se vor derula în perioada 29 august – 2 septembrie și vor presupune cam același tip de manifestări sportive, culturale și artistice ca în anii precedenți. În motivarea proiectului, „gânditorii” municipalității vorbesc despre încărcătura simbolică a unor anumite date din calendar. Poate că aceiași „gânditori” ar putea să ia în calcul și încărcătura simbolică a unor manifestări cu adevărat cultural-artistice, fără fum de mici și parfum de bere ieftină. Dar, așa cum e motivat proiectul, „majoritatea municipiilor din România organizează ample manifestări”. Așa că dacă toți o fac, noi de ce să n-o facem? E irelevant că în Alexandria se moare de foame și lipsesc locurile de muncă. Important e să dansăm, să cântăm și să bem bere. Ieftină.

Articolul precedentSistemul de taxare a parcărilor din Alexandria, valabil doar pentru cei de rând. Administratorul municipiului păstrează gratuitatea în fața restaurantului familiei…
Articolul următorCampanie umanitară. Crucea Roșie Teleorman strânge ajutoare pentru persoanele afectate de inundații