Referendumul pe justiție a constituit o preocupare și pentru teleormăneni, care, în proporție de peste 30% au dorit să-și exprime voința la urne. 

Peste 102.000 dintre teleormăneni și-au exprimat voința în cadrul Referendumului pe justiție, majoritatea din mediul urban. În mediul rural, foarte mulți oameni s-au plâns că nu au înțeles întrebările și că nimeni nu a făcut efortul să le explice care e obiectivul acestui scrutin.

La prima întrebare a Referendumului (“Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” ), 74751 de teleormăneni, adică 72,94% au răspuns DA. Doar 18.76% dintre cei care s-au exprimat la referendumul din Teleorman au spus că nu cred că amnistia și grațierea ar trebui interzise.

La cea de-a doua întrebare (“Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”), un număr de 75182 de teleormăneni au votat DA, adică un procent de 73,40%. Numai 18,22% dintre votanți au răspuns NU la această întrebare.

Articolul precedentRezultate parțiale la europarlamentare în Teleorman: PSD-48%, PNL-24% și USR Plus-10%
Articolul următorViolență în familie la Turnu Măgurele