Reabilitarea drumului naţional DN 6, tronsonul cuprins între localităţile oltene Drăghiceni şi Mihăeşti, este în linie dreaptă.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, utilajele au ajuns la organizarea de şantier.

„Utilajele folosite în cadrul lucrării de reabilitare a DN 6, Alexandria-Craiova, lot 2, între localitățile Mihăiești și Drăghiceni, au ajuns în organizarea de șantier. În zilele urmatoare se finalizează fundația stației de asfalt, urmând a fi pusă în funcțiune. A fost montat și pus în funcțiune cântarul rutier aferent organizării de șantier. Se lucrează la instalarea echipamentelor de laborator, acesta fiind aprobat de către Beneficiar. Au fost efectuate măsurători pentru capacitatea portantă. Beneficiarul a aprobat personalul Anteprenorului”, transmite DRDP.

Contractul privind reabilitarea unui tronson de drum de 53 de kilometri, pe ruta Alexandria-Craiova, a fost semnat, în luna martie. Un constructor turc va derula acțiunile de reabilitare, valoarea investiției fiind de peste 258 de milioane de lei, fără TVA.

Conform contractului, lucrările vor fi finalizate anul viitor. Investiția este finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Porţiunea de drum Alexandria-Caracal trebuia executată de firma omului de afaceri Nelu Iordache, Romstrade, în asociere cu Ezentis Infrastructuras şi Euroconstruct Trading 98.

Deşi termen de finalizare era mai 2013, în luna iunie 2012, doar 13% din lucrare fusese finalizată.

Nu numai că nu a fost făcută lucrarea, dar drumul a fost lăsat într-o stare nepracticabilă. Diferenţa de nivel între cele două sensuri de mers dădea mari bătăi de cap şoferilor. Gropile din asfalt nu erau acoperite nici măcar provizoriu, ci doar semnalizate cu indicatoare rutiere. Pentru a le putea ocoli, şoferii intrau pe contrasens.

Articolul precedentDescinderi în forță la traficanții de droguri, după dezastrul de la festivalul Saga
Articolul următor2 aeronave F-16 au interceptat un avion de mici dimensiuni la Turnu Severin. Alertă în România și Ungaria – VIDEO