Legăturile cu clanurile interlope, afacerile suspecte, cu iz penal din județul Ilfov, păstorit de baronul Hubert Thuma au fost analizate, joi seară, într-o ediție specială Culisele Statului Paralel, cu Anca Alexandrescu.

„De obicei, politicienii care sunt în administrația centrală sau locală sunt uimiți când sunt anchetați, de presă, de o anchetă. Au așa o uimire sau povestesc în cercuri că <<Domne, dar așa se face>>. Că de asta se întâlnesc, de asta sunt la un loc, că fac parte din acest mod de viață, așa se face, ne descurcăm, ne invartim, o sucim, ne ducem acolo, rezolvăm aia, angajam, ne avem unii pe alții, dam telefoane. Cad în anchete…”, a declarat analistul politic Dorin Iacob, joi seară, la Culisele statului paralel, despre legăturile cu penalii și condamnărilorcelor din familia baronului de Ilfov – Hubert Thuma. 

Anca Alexandrescu a adăugat că dl Petrache i-a lăsat moștenire județul (dlui Tuma – n.red.) , a mai luat încă unul pe dl Surdu, de la RA APPS, nu i-a deranjat nimeni, i-au intrerupt mandatul cei de la DNA, o condamnare de 3 ani. Medicul, Ștefan Ionescu, și el naș. De copil, de cununie, nu știu. Dosar penal, facea acte false pentru interlopi”.

Problemele cu legea, înrădăcinate în familia baronului de Ilfov Hubert Thuma – „Ministerul dezvoltării conjugale”, la Culisele statului paralel

Despre posturile generoase la stat și problemele penale ale celor din familia baronului de Ilfov, jurnalistul Dan Bucura a menționat că „și domnul Thuma, și domnul Petrache au avut probleme penale. Vorbim de Ilfov, un județ care chiar daca nu e el asa adunat, adună foarte mulți milionari și mize imobiliare de-ți stă mintea în loc. (…) Când dl Petrache a înțeles că nu mai poate activa acolo fiindcă că a venit balena DNA și l-a înhățat, nu avea cum să plece și să lase toată parohia asta a mea neîmpărățită. Și a venit finul”.

„L-am cunoscut pe acest Hubert domn Thuma, de abia fusese numit președinte al CJ. M-a păcălit. Cu fata asta saxona, cu aura asta, tinerețe. În primul rând când văd un om tanar spun gata, scapam de politicenii ruginiți. Mi-a lasat o impresie placuta. O fi și un pic de neamț, vine și pune ordine aici. Abia la un an dupa am citit si m-am crucit ca omul fusese condamnat, cu patalama, adica infractor. Am ramas șocat cum au putut la partidul care lupta cu penalii sa il iei cu hartie. Au trecut doi ani si ceva. Pe altii o sa ii vezi in lanturi 100 de ani…”, a relatat Dan Bucura despre prima întrevedere cu Hubert Thuma.

Despre legăturile PNL cu clanurile, Dorin Iacob spune că „aceste increngaturi sunt in distonanta cu discursul șefului statului. PNL își păstrează asemenea probleme în curte”.

„Clanurile au existat și vor exista dintotdeauna atât timp cât instituțiile statului nu-și fac datoria. Mai nou. Dacă își fac datoria, vorbim de poliție, procuratură, inclusiv justiție. Mai nou, clanurile astea sunt denunțătorii de serviciu la DNA. Eu știu clanul ăsta din Sectorul 6 – Clanul Vasiloi, care a ajuns la sute de milioane de euro, cum…, numai ei știu cum au ajuns la banii ăștia. Da, muncă cinstită… Au ajuns milionari toți în eruo care nu au făcut nimic în viața lor. Sunt denunțători, ei cu Dragoș Dobrescu au fost denunțătorii lui Poteraș când s-a dus în pușcărie (fostul primar de la Sectorul 6, PDL – n.red.). De aceea sunt protejați. Probabil că și o parte din venituri se duc în altă parte. Ca întotdeauna, clanurile plătesc, nu pot fi protejate altfel”, a declarat și Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER), joi seară, la Culisele statului paralel. 

„Sunt clanuri politice la ora asta. Din pacate, electoratul nu prea gandeste, voteaza de 30 de ani. Toata ziua îi aud nemultumiti de pensii, salarii , de creșterea preturilor, dar au votat la fel de fiecare dată, i-au pacalit cu 100-200 de lei . E destul de greu să-i lămurim”, a mai spus Dănuț Pop. 

„Electoratul gândește, dar trebuie să-l faci sa gandeasca, să nu dăm vina pe electorat”, a observat Dorin Iacob.

„Oamenii l-au crezut pe președintele Iohannis când zicea fără penali in functii, fără ciuma rosie. Vorbim de PNL. Domnnul președinte Iohannis așa le-a promis oamenilor. Oamenii de asta au votat cu PNL. Că l-au crezut pe președinte. Ar putea sa spele obrazul și să scape de acești penali de care a spus că nu îi mai suportă”, a mai comentat Anca Alexandrescu.

„Iohannis e un ipocrit, vorbește de curtea altora, dar sa se uite la el. E o increngatura mare in toate partidele. Si in USR, daca ar fi sa-i cerceteze la rând”, a mai spus Dănuț Pop.

„Dl Marian Petrache, după ce a pastorit ani de zile judetul, l-a preluat de la PSD, ani de zile, cu Bebe Ivanovici, feuda PDSR. A venit Petrache, si au inceput sa imparta. Și acum sunt PNL-PSD egal clanuri. Politice,mafiote. Și dl președinte Iohannis isi face si poze cu dl Thuma. Nu poate sa vina dl președinte Iohannis sa spuna m am saturat de ac penali in functii . Este presedintele CJ Ilfov, al organizației PNL Ilfov. De ce nu sune Dați afară toți penalii. Cine îi ține?”, a mai comentat Anca Alexandrescu.

„Nu mai există nici măcar ideologie în partide. Un baron galben , un baron roșu, un baron portocaliu. Cum un apropiat al Elenei Udrea, denunțător împreună cu Dorin Cocos au denuntat-o pe Crinuța Dumitrean Era vorba de o afacere de sute de milioane de euro. Cocoș împreună cu Georgian Surdu de la RA-APPS (nașul lui H. Thuma), practic avem toate culorile politice în această poveste de la Ilfov, mafia de la Ilfov”, a concluzionat jurnalistul Mihai Belu.

LUPTA clanurilor interlope, prietene cu Hubert Thuma, pentru administrația locală – Ce jocuri fac în Sectorul 6

„Și cu băieții din Sectorul 6, aceleași clanuri. Și cu cei din Ilfov. Suntem frați cu dl Thuma. (…) Unde sunt criteriile de integritate de la PNL, ca-și rupeau hainele de pe ei. (…) Să nu mai vină Iohannis sa mai spuna că ne-am saturat de penali in functii publice”, a reamintit Anca Alexandrescu.

„În 2008 când guvernul taia 25% din saalarii, erau tăieri peste tot, dar unii luau sute de milioane de la ANRP și cu care nu s-a întâmplat nimic. Iar clanurile astea, fie ca-s mafiote, fie ca sunt grupuri de interese financiare ce graviteaza in jurul partidelor, ele acapareaza tot. Și o sa dau exemplul unui afacerist, prima oara a vorbit Nicușor Dan despre el, în campania electorală, a prezentat o caracatiță. Era un personaj interesant, i-am urmarit traseul financiar. (…) Are legătură și la Ilfov, pentru că din apropierea Gabrielei Firea, printr-o increngatura de firme am ajuns la sectorul 6 , un sector cu trei primari cu probleme”, a mai spus Mihai Belu.

Articolul precedentLUPTA clanurilor interlope, prietene cu Hubert Thuma, pentru administrația locală – Ce jocuri fac în Sectorul 6
Articolul următorCOD GALBEN de vreme rea, în toată țara!