Daniel Tuinete este un teleormănean foarte curajos, care protestează singur în fața Hotelului Turris din Turnu Măgurele de săptămâni bune. 

Lideri politici ai opoziției din județ i-au propus, în semn de solidaritate, să meargă alături de el, însă Daniel a refuzat, considerând că protestul său nu trebuie să fie politizat în niciun fel. În continuare, el iese la locul cunoscut cu pancarte în mână și îi cere lui Liviu Dragnea să răspundă la întrebări importante. Întrebarea zilei de astăzi, adresată lui Liviu Dragnea, a fost: „Cum ai luat hotelul, mă?” Și pentru că Liviu Dragnea nu-i va răspunde, ne manifestăm solidaritatea cu Daniel și facem asta noi.

Înainte de anii 2000, Hotelul Turris se încadra într-un tipar de proprietate mixtă. În anul 2002, Florinel Marinaș, despre care în Turnu se știe că ar fi soțul surorii Bombonicăi, Gabriela, devine administrator ales al S.C. Hotel Turris și schimbă tipul de proprietate din mixtă în privat autohton, ca urmare a cesiunii prin vânzare de acțiuni de la Fondul Proprietății de Stat. La acel moment, capitalul social al societății era de 2.303.700.000, împărțit în 92.148 de acțiuni a 25.000 lei fiecare. Printre acționarii de la acea dată se număra și SIF Oltenia.

Mai târziu, în anul 2005, adunarea generală a acționarilor aprobă transformarea S.C. Hotel Turris SA în societate de tip închis și retrage acțiunile de la Consiliul Național al Valorilor Mobiliare și de pe piața RASDAQ. În 2006, SIF Oltenia se retrage din acționariat, prin vânzarea celor 1351 de acțiuni nominative către Bombonica Dragnea. Prețul convenit pentru o acțiune era de 12,95 lei, astfel că Bombonica a plătit celor de la SIF Oltenia suma interesantă de 17.495,45 lei. Capitalul social rămâne nemodificat, iar Bombonica se înscăunează drept acționar majoritar, cu 98,1768% din capitalul social.

Noi credem că această schimbare a acționariatului n-a fost făcută deloc întâmplător în perioada în care Tel Drum aparținea deja lui Marian Fișcuci și începuse să treacă pe un profit absolut colosal, care trebuia cheltuit undeva. De altfel, în anul 2005, prin cererea de mențiuni cu numărul 31536, Tel Drum închiriază de la Hotel Turris restaurantul. O să vă întrebați de ce avea nevoie Tel Drum de restaurant? Păi nu avea, dar motivația era parte a unei inginerii financiare care acoperea un transfer de bani dinspre Tel Drum spre Hotel Turris.

Mai târziu, în 2007, adunarea generală a acționarilor Tel Drum aprobă deschiderea și declararea a două noi puncte de lucru: Hanul Diligenței și un magazin de carne din Turnu. De ce? Pentru că ambele spații îi aparțineau lui Liviu Dragnea, iar Turris le-a închiriat pe cele două, permițând președintelui de consiliu județean de la acea vreme să-și încaseze lunar dividendele de la TelDrum.

Articolul precedentPSD și-a făcut gazetă proprie!
Articolul următorO teleormăneancă în vârstă de 15 ani și-a provocat avort spontan și a ascuns cadavrul bebelușului