În cursul acestei seri, câteva persoane s-au întâlnit în fața Casei de Cultură din Alexandria, pentru a-și exprima nemulțumirile. 

Totul a început după ce un tânăr din Alexandria a scris pe o rețea de socializare că va protesta singur, după ce a fost amenințat de o rudă a președintelui Consiliului Județean Teleorman, în urma unui comentariu. Daniel Vochiță s-a ținut de cuvânt și la ora 18.00 s-a prezentat pe platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria, pentru a-și spune păsul. Nu mică i-a fost surpriza să vadă că povestea lui a impresionat mai mulți oameni, care s-au alăturat protestului său, din solidaritate cu el și protestatarii din Piața Victoriei.

Angajat al Primăriei Alexandria, supervizând protestul de pe scările Casei de Cultură

Oamenii au povestit că le e frică să iasă în stradă și că au convingerea că mai mulți ar ieși, dacă nu s-ar teme de presiunea autorităților. De altfel, îngrijorarea oamenilor pare să fie îndreptățită, din moment ce angajați ai Primăriei Alexandria au supervizat protestul de pe scările Casei de Cultură din Alexandria. Oamenii povestesc lucruri șocante.

„Un coleg, un prieten a fost amenințat că își pierde locul de muncă și a doua zi dat afară de la serviciu dacă nu se înscrie în partidul lor: în PSD sau ALDE. Ce era să facă omul, avea familie. S-a dus să își caute alt loc de muncă, n-a găsit în tot orașul. Automat, s-a înscris în ALDE. A doua zi a fost angajat din nou. Asta se știe, oamenii nu ies în stradă, că își pierd locul de muncă. Și asta știe majoritatea orașului. Ar ieși mai mulți, dar nu ies de frică. Piața e a PSD, magazinele sunt ale PSD, totul e al PSD.”, a declarat un protestatar.

Oamenii, însă, spun că și-au asumat riscul pentru că nu doresc ca județul Teleorman să fie asociat doar cu Dragnea: „Ăsta nu e județul lui Dragnea. Mă doare când aud spunându-se asta despre Teleorman. Pentru că Teleorman e județul lui Marin Preda, al lui Constantin Noica, al mamei mele și al meu. Nu e al lui Dragnea. E dureros să tot auzi asta. De aia am ieșit, să se știe asta, că noi nu suntem ai lui Dragnea!”

Articolul precedentProtest anunțat la Alexandria: „Protestele în Teleorman trebuie să continue, măcar simbolic”
Articolul următorFostul prefect de Teleorman promite dezvăluiri incendiare despre mafia lui Dragnea