În cursul zilei de astăzi, un locuitor al Alexandriei și-a mărturisit pe o rețea de socializare intenția de a protesta la Alexandria, din solidaritate cu protestele de la București. 

În reședința județului Teleorman nu s-au mai întâmplat mișcări de protest de foarte multă vreme, Ordonanța 13 fiind singura care a reușit să școată din case în luna februarie a anului 2017 peste o sută de oameni. Însă, de atunci, în Alexandria a fost liniște. Totul până săptămâna trecută, când mai mulți locuitori din Turnu Măgurele au ieșit pe străzi, scandând împotriva PSD.

Această mișcare curajoasă a trezit iarăși și în locuitorii Alexandriei dorința de a se manifesta deschis împotriva unor abuzuri, care li se întâmplă destul de des. De pildă, Daniel Vochiță, un tânăr cunoscut în Alexandria pentru curajul lui de a-și spune deschis punctul de vedere, a trecut de curând printr-un episod de sorginte comunistă, fiind amenințat pe o rețea de socializare chiar de o rudă a președintelui Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu.

Motivat atât de întâmplarea prin care el a trecut, cât și de conștientizarea faptului că în Teleorman mai există curaj după protestul de la Turnu Măgurele, Daniel a anunțat astăzi că va ieși să protesteze în Alexandria. Mesajul lui e simplu și clar: „După ce am văzut protestul celor din Turnu Măgurele, mi-am dat seama că nu este toată lumea resemnată în Teleorman. Că unii mai vor încă să lupte. Și eu sunt, așa cum am fost de la început, printre ei. Simt că protestele din Teleorman trebuie să continue. Măcar simbolic. Nu doar în Turnu, ci și la Alexandria. De aia eu o să ies diseară pe la 18.00 în stradă, în ton cu Piața Victoriei. Pentru că eu cred că Teleormanul nu este mort. Că mai există oameni care nu se tem să spună ce cred. Recent, am fost amenințat de o rudă a președintelui de Consiliu Județean din Teleorman pentru o opinie exprimată pe Facebook. Așa ceva nu trebuie să se întâmple, așa că voi protesta pentru libertatea de exprimare și pentru dreptul fiecărui om în democrație de a fi egal în fața justiției. Hai că se poate!”

Ca atare, în cursul zilei de astăzi, începând cu ora 18.00 la Alexandria va avea loc un protest. Probabil foarte restrâns, pentru că teama oamenilor de autorități e încă destul de puternică în județ. Însă, chiar și o singură voce care se revoltă merită să fie ascultată.

Articolul precedentAccident rutier la Sfințești. Două persoane au murit
Articolul următorProtest în județul Teleorman: câțiva oameni au protestat la Alexandria