Primarul PSD din comuna Băbăița, Ion Vlad își pierde scaunul de primar după ce a primit o condamnare definitivă pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Primarul Ion Vlad a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că a vândut “Iazul Băbăița” unui afacerist din București, la un preț de aproape șapte ori mai mic decât prețul pieței. Judecătorii Curții de Apel București au hotărât să mențină sentința penală pronunțată de Judecătoria Alexandria pe 10.05.2018, decizia fiind definitivă.

„Condamna pe inculpatul Vlad Ion, fără antecedente penale, la o pedeapsa de 9 luni închisoare pentru comiterea infractiunii de „abuz în seriviciu contra intereselor publice” ( fapta din 24.05.2013). Dispune suspendarea condiționată a executarii pedepsei pe o durată de 2 ani și 9 luni, reprezentând termen de încercare. Interzice inculpatului dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, după rămânerea definitivă a sentinţei, până la data terminării executării pedepsei. Pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii”, se arată în soluția instanței.

În aceste condiții, prefectul județului trebuie să semneze în următoarele zile ordinul de demitere a primarului de la Băbăița. În locul său, la conducerea Primăriei va rămâne viceprimarul Vârtopeanu Stelea.

Articolul precedent4 persoane au fost reținute în urma scandalului ”deșeurilor medicale” aruncate pe câmp
Articolul următorO tigaie lăsată nesupravegheată a creat un incendiu! Mai multe bunuri au ars