Caz uimitor la Zimnicea, unde primăria localității cumpără sarea petru deszăpezit de la o angajată proprie. 

La Primăria Zimnicea există o angajată, în poziția de referent, pe numele său Butcă Emilia Nicoleta. Tot în aceste zile, Primăria Zimnicea a postat pe SEAP anunțul de cumpărare a unei cantități de sare pentru deszăpezit pentru care este dispusă să plătească modesta sumă de 1.200 de lei.

Nu mică ne-a fost surpriza de a constata că mail-ul de contact pentru firma câștigătoare a contractului de furnizare al sării pentru deszăpezit poartă numele doamnei referent din Primăria Zimnicea. Cu alte cuvinte, Primăria Zimnicea achiziționează sarea industrială pentru deszăpezirea orașului pe timp de iarnă de la o angajată a instituției.

Chestiune din care angajata câștigă o sumă de mizerie, care însă ar putea să-i cauzeze grav la cazier. Nu de alta, dar potrivit Ghidului de incompatibilități și conflict de interese furnizat de Agenția Națională de Integritate din anul 2017, ce face doamna Butcă este să se joace cu focul. Și pe bani puțini. Căci potrivit legii, funcționarul public se află în stare de incompatibilitate atunci când desfășoară activități remunerate în cadrul societăților comerciale sau în alte unități cu scop lucrativ din sectorul public.

Articolul precedentFosta șefă a DGASPC Teleorman își așteaptă sentința pentru angajarea fictivă a unei secretare PSD
Articolul următorElevii din Teleorman vor primi cornul și laptele… mai la anu’