Generozitatea din bani publici la Alexandria nu se diminuează, mai ales că ne aflăm înaintea unor importante alegeri. Ca atare, ca să sensibilizeze o parte a populației, primăria orașului a achiziționat plăci comemorative pentru veterani cu 4.100 lei/bucata. 

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, pe data de 17 septembrie, Primăria Alexandria a bătut palma cu o firmă din Constanța pentru achiziția directă a 12 plăci din marmură neagră, în vederea amenajării unui ansamblu comemorativ pentru veteranii din al Doilea Război Mondial. Deși piața liberă oferă plăci comemorative din marmură și cu 750 de lei, Alexandria își permite să cumpere aceste produse cu peste 4000 lei/bucata.

Pentru realizarea lucrării, primăria percepe o garanție de bună execuție, în valoare de 5% din totalul contractului, fără TVA. Contractul de 49.890 lei va fi plătit din banii noștri în 30 de zile de la înregistrarea facturii în instituție. Dacă efectuăm o operațiune matematică simplă, deducem că municipalitatea își permite să achiziționeze o placă de marmură la prețul de 4.166 lei.

Articolul precedentCupa României! Meci de ”Liga 1” pentru Turris Turnu Măgurele
Articolul următorUn om de afaceri teleormănean donează Alexandriei busturile lui Noica, Preda și Stancu