Primăria Alexandria face, așa cum ne-a obișnuit, achiziții dintre cele mai interesante. De pildă, pe data de 24 mai, instituția a contractat garduri pentru spații verzi, în valoare de 40.000 lei. 

Toți locuitorii Alexandriei știu că municipiul este plin de pergole, borduri, pavele, gărdulețe, ghivece, etc. În același timp, tot ei văd canalizările proaste, drumurile stricate și starea deplorabilă a zonelor periferice. Și e firesc să te întrebi, în aceste condiții, cum e posibil ca banii publici să fie cheltuiți pe chestiuni decorative și ornamentale, nu pentru îndeplinirea unor responsabilități publice asumate nu doar în campania electorală, ci și în afara ei.

Ei bine, aceasta nu e o întrebare care să preocupe în vreun fel Primăria Alexandria. În sistemul electronic de achiziții publice, municipalitatea tocmai a contractat lucrări de împrejmurire a spațiilor verzi cu plasă metalică. De parcă prioritățile orașului au vreo legătură cu gardurile care protejează spațiile verzi de… ei bine… nu știm prea bine de ce. Gardurile pentru spații verzi nu sunt nici ele ieftine.

Potrivit contractului, semnat chiar ieri, pe 28 mai, costul plaselor metalice care vor împrejmui spațiile verzi se ridică la… 40.000 de euro, adică 190.991 lei. Beneficiarul contractului obținut prin cumpărare directă (că Primăria Alexandria n-a auzit de licitații) este o firmă din Prahova, și anume Vialis Engineering SA. Societatea e una cunoscută pentru lucrările de proastă calitate, prestate de obicei pe bani publici și, în general, parteneriatele companiei cu administrațiile publice locale se cam termină prin tribunale.

Dar asta nu e o problemă pentru Primăria Alexandria, care va trebui să se obișnuiască cu tribunalele, pentru achizițiile din bani publici pe care le face într-un mod absolut halucinant. Ne amintim, desigur, de cumpărăturile „deosebite”, constând în vin spumant, mușchi de porc, căciuli de blană, căști colorate sau telefoane mobile. Toate cumpărate, evident, pentru binele public.

Articolul precedentSentințele primite de ceilalți inculpați în dosarul Dragnea
Articolul următorConsiliul Județean Teleorman continuă să dea bani la Teldrum