Președintele Plus Teleorman, Aurel Fierăscu solicită demiterea viceprimarului Alexandriei, Gică Anghel după ce Curtea de Apel București a confirmat colaborarea acestuia cu securitatea.

”Îi cer Președintelui Partidului Social Democrat – Filiala Teleorman, domnul Adrian Gâdea, retragerea urgentă a sprijinului politic pentru viceprimarul-colaborator. De asemenea, imediat după retragerea sprijinului politic, Prefectul Județului Teleorman, domnul Florinel Dumitrescu trebuie să facă toate demersurile necesare pentru revocarea din funcție a acestuia.

Nu în ultimul rând, aduc în atenția Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, posibilitatea de a se autosesiza pentru fapt de fals în înscrisuri, faptă prevăzută la art. 326 din Codul Penal, urmare a declarației pe propria răspundere făcută de Gică Anghel la momentul depunerii candidaturii pentru funcția de consilier local – declarație privind calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia, potrivit art. 47, alin (4) din Legea nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice local.

Îmi exprim regretul că astfel de personaje sunt prezente în administrația locală a județului și amintesc tuturor partidelor politice că au obligația de a aduce în fața cetățenilor oameni noi, cinstiți și competenți care să schimbe în bine viața teleormănenilor”, spune liderul PLUS Telorman, Aurel Fierăscu.

În calitate de lucrător al Securității, actualul viceprimar al Alexandriei se ocupa cu limitarea gândirii și exprimării libere a militarilor. Și avem niște exemple. Doi militari au fost interceptați și urmăriți de Gică Anghel pentru faptul că și-au exprimat nemulțumirile legate de regim, rolul acestuia fiind acela de a urmări informativ pe criterii politice oameni care se declarau nemulțumiți de faptul că aveau mult de plătit la energie electrică sau că aduceau injurii puterii de stat.

 

Articolul precedentTurris Oltul Turnu Măgurele, lider în Liga 2
Articolul următorAstăzi începe Folk Event la Alexandria!